A fi sau a nu fi eutanasiati?

eutanasierea_maidanezilor

S-a intamplat un lucru groaznic recent, un copil a murit muscat de cainii maidanezi. E un subiect controversat, un subiect ce a impartit populatia in doua tabere: tabara celor care doresc eutanasierea cainilor vagabonzi si tabara celor care pledeaza pentru drepturile animalelor. Lucrurile sunt destul de complicate, insa cred ca se cauta vinovati in locurile gresite. Se arata cu degetul spre animalele de pe strada, care au ajuns acolo nu din vina lor, ci din neglijenta cuiva. A cui? A celor de la primarie, a ONG-urilor care isi baga banii in buzunare in loc sa se ocupe de plasarea acestor caini in adaposturi, de sterilizarea lor.

Eu una nu accept ca intr-o tara cu oameni ce se doresc a fi pe o treapta superioara a evolutiei, sa se permita eutanasierea cainilor in masa si mai mult decat atat, nu accept sa vad si sa aud cum sunt vanati, batuti si maltratati cei care nu sunt nici pe departe un pericol real. Nu cred ca trebuie sa „ii bagam pe toti in aceeasi oala” si sa gandim la modul: „daca unul a ucis, toti sunt agresivi, pradatori feroce si trebuie sa fie exterminati”. Daca am merge pe logica asta  in mod clar asa am ajunge sa ne omoram intre noi, sa fie totul un haos si un razboi continuu.

Din nefericire un suflet de copil a platit pentru greselile unor oameni mari, care nu stiu sa isi gospodareasca tara, care se gandesc doar la binele personal si nu la binele comun. Nu vom ajunge nicaieri daca ne transformam intr-un popor de barbari ce ucid cu sange rece niste animale care in prima faza sunt pe strazi din vina noastra, a oamenilor. Situatia a degenerat atat de mult pentru ca a fost neglijat acest aspect ani si ani la rand. Oare cei de la primarie, cei din conducere, credeau ca problema dispare de la sine? Ca intr-o zi, ca prin minune, ne vom trezi si nu vor mai fi caini pe strazi ? Nu s-au ocupat de sterilizarea lor cum trebuie, nu s-au ocupat sa foloseasca banii primiti pentru a-i hrani si pentru a le oferi un adapost ci i-au folosit in alte scopuri. Adapostul inaugurat cu mare fast de primarul Sorin Oprescu, Dog town pe numele lui, adaposteste doar 40 de maidanezi. Restul? Sunt pe strazi sub pretextul ca nu au cu ce sa ii hraneasca desi exista locuri pentru ei. Unde se va ajunge mai departe? Stiu doar ca se vorbea despre referendum. Ca asta lipsea, sa se arunce niste bani ce puteau fi folositi in alte scopuri, chiar pentru a solutiona problema cainilor de pe strazi. 6 milioane de lei costa pentru ca primarul nostru si cei vinovati sa se spele pe maini de orice responsabilitate si sa lase poporul sa decida soarta cainilor.

Sper insa, ca nu se va ajunge la o eutanasiere in masa, ca poporul roman inca are suflet . De acord, trebuie sa se faca ceva in cazul cainilor agresivi, pentru a nu se mai ajunge  la inca o situatie tragica, dar nu accept eutanasierea ca solutie.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *