AROMA ORIENTULUI DIN 4 CELE MAI FAIMOASE DISTRICTE DIN LUME

Cartierul chinezesc din Amsterdam, Olanda, a reusit sa ajunga la statutul de atractie turistica notabila a orasului. Daca aveti ocazia sa ajngeti aici, veti fi placut surprinsi de oaza de liniste ce se intinde in interiorul peretilor colorati ai templului He Hua, unul dintre cele mai mari centre budiste din Europa. In zona centrala a cartierului se află Piata Niueumarkt unde turisti si localnici se aduna sa celebreze festivalul primaverii. Ei canta,  danseaza si se simt bine impreuna iar rasetele si voia buna sfintesc locul. Bineinteles ca, la asa o sarbatoare nu pot lipsi artificiile si pocnitorile, care completeaza asa cum se cuvine o seara speciala intr-un cartier chinezesc.

Un alt cartier chinezesc plin de interes se afla in Anglia, Londra. London Chinatown este cel mai mare restaurant chinezesc din zona, unde de indata ce vei ii vei călca pragul, vei fi încantat de arome si mirosuri exotice. Aici puteți gasi, de asemensea, dulciuri specifice si ceaiuri aromate renumite. Daca aveti oportunitatea de a sarbatori Anul Nou Chinezesc in Londra veti avea parte de o festivitate cu totul si cu totul deosebita. Va fi, cu siguranta, o experienta pe care nu o veti uita niciodata.

Probabil ca Tokyo este metropola care are cate putin din fiecare, dar Yokoham, Japonia, este orașul unde vei descoperi o intreaga oaza de farmec asiatic. Incepand de la boutiq-uri care vand brelocuri specifice si pana la masaje si acupunctura traditionala sau ghicitori feng-shui, toate fac parte din specificul chinezesc. Traditia asiatica este una foarte renumita si va rămane si peste ani și ani. Unul dintre delicatesele chinezesti sunt viermii……gatiti in diferite moduri…..dar tot viermi sunt. Cu caramel sau cu verdeturi, textura e aceeasi. Eu, personal, nu ma simt pregătita sa gust dar acest lucru nu trebuie sa va influeneteze in vreun fel, cei mai indrazneti pot sa probeze aceasta delicatesa asiatica. Orasul chinezesc Yokohama ofera cele mai gustoase delicatete culinare pe care le puteti gasi in cartierele chinezesti din intreaga lume. Deci…..curaj, îndrazniti să fiti feng-shui!

Comunitatea chineza din Paris, Franța, este foarte numeroasa. Cea mai mare comunitate este stabilita aici din 1970, cand chinezii s-au retras aici in timpul razboiului cu Vietnam. De atunci, oamenii au transformat cartierele din Paris intr-o mica lume chineza. Aici poti gasi restaurante luxoase ca si Chine Massena, cu deserturi delicioase si Templul Budist construit in mijlocul unei zone cu parcari de mașini. Totusi, cel mai frmos cartier ramane Le Marais…..unde rafinamentul gotic se îmbina într-un mod straniu dar placut in acelasi timp, cu sensibilitatea sufletului chinezesc.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *