Ce camioane cumpara transportatorii romani?

camioaneCele mai importante aspecte care conteaza in alegerea unui camion sunt: costurile, fiabilitatea, motorizarea, consumul de combustibil si, nu in ultimul rand, atasamentul fata de un brand sau altul, mai ales pentru cei care nu sunt la prima achizitie de gen.

Raportul calitate pret este, ca in orice alta achizitie, extrem de important, insa pentru ca traim in Romania, aici ne lovim de inca un aspect pe care ar trebui sa il luam in calcul cand analizam ofertele de camioane noi. Este vorba despre serviciile post-achizitie, un capitol la care din pacate Romania nu exceleaza si care pune multe probleme transportatorilor.

Service-urile pentru camioane pun de cele mai multe ori probleme transportatorilor din pricina duratelor mari de timp pe care o masina trebuie sa le petreaca in service (ceea ce inseamna ca transportatorul nu se poate folosi de respectiva masina o perioada).

De asemenea, o problema pe care o acuza transportatorii cand vine vorba de service-urile din Romania sunt costurile mari pentru manopere, in general mai mari decat in service-urile din afara tarii, de unde masinile ies si mai repede si cu costuri reduse de intretinere. Asadar, la achizitia unei marci sau alta de camioane este important de luat in calcul proximitatea spatiala a service-urilor pentru respectiva marca si cat de multe optiuni de acest gen exista in Romania sau in tarile din apropiere, astfel incat perioada de inactivitate a unei masini cu probleme sa nu se prelungeasca din pricina distantelor mari pana la service.

Tot o problema ce tine de partea de service este disponibilitatea pieselor. Asigurati-va, atunci cand achizitionati un camion nou sau cand va realizati o flota de camioane, ca va orientati dupa marci fiabile si de incredere, dar si care sa nu va pune probleme deosebite la achizitionarea pieselor.

Pentru piata din Romania brandurile cele mai populare si mai fiabile sunt DAF, Mercedes, Scania sau Volvo, iar in general transportatorii romani par sa fi inteles ca achizitionarea de camioane ieftine se poate deveni in timp nu un business, ci o capcana, iar costurile de intretinere si reparatii sa fie mult mai mari decat daca ar fi investit mai mult de la inceput intr-un campion mai scump dar mai fiabil.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *