Ce trebuie sa stii inainte de a face tranzactii cu bitcoin?

Privita cu entuziasm sau cu scepticism, criptomoneda continua sa starneasca un interes urias. Si nu este vorba doar despre cei care au implicatii directe in lumea financiara, ci si despre exponentii publicului larg, pentru ca nu ai cum sa te consideri o persoana informata, ancorata in realitate si sa nu ai habar daca nu despre modul cum functioneaza un bitcoin, cel putin despre existenta acestei monede virtuale si despre faptul ca este utilizata tot mai mult peste tot in lume, inclusive si la noi in tara.

Evident, nu orice persoana este capabila sa initieze tranzactii cu monede virtuale si nu este de ajuns doar sa iti doresti sa faci bani prin aceasta metoda relativ noua. Pentru ca, asemenea oricarui domeniu despre care nu ai suficiente informatii, aventurarea in necunoscut poate avea serioase efecte nedorite si aici vorbim, fireste, de pierderea unor sume de bani considerabile.

Astfel, alaturi de o cunoastere si intelegere clara a modului cum functioneaza acest sistem de plata distinct de cele traditionale, daca nu esti o persoana cu un apetit considerabil pentru provocari, asumare de riscuri si talent innascut de a te aventura si rezista pe „nisipuri miscatoare”, amana deocamdata aceste demersuri pana la momentul cand te vei considera cu adevarat pregatit.

In schimb, daca dispui de abilitatile mentionate si ti-ai propus sa investesti in monede electronice, cumparand si vanzand cu scopul de a face profituri frumoase, trebuie sa iti iei toate masurile corespunzatoare, pentru ca vorbim despre un domeniu cu reglementari diferite, total descentralizat, care are doar controlul propriilor utilizatori. Este foarte important sa iti alegi compania care iti va oferi sevicii de vanzare si cumparare de criptomonede dupa o informare detaliata. Asa ca inainte de a te inregistra si de a-ti crea contul de utilizator pe o anumita platforma, afla toate detaliile despre serviciile pe care ti le ofera aceasta, vezi, de exemplu vezi pe site.

Intereseaza-te de la alti utilizatori daca acel site este unul responsabil, despre procesul de depunere si de retragere a banilor si care este durata acestuia, despre nivelul taxelor, pentru ca daca este unul foarte redus este o garantie a faptului ca pe acea platform are loc un volum mare de tranzactii.

De asemenea, trebuie verificate detaliat conditiile, termenii contractului pe care urmeaza sa le inchei cu reprezentantii site-ului respectiv, care este politica de confidentialitate si cat de avansata este securitatea asigurata de acestia.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *