Cum intretii cauciucurile iarna?

cauciucuri-iarnaVremea de afara este din ce in ce mai rece, daca ai decis sa nu lasi automobilul la ”iernat” si i-ai schimbat anvelopele de vara cu cauciucuri iarna, atunci trebuie sa tii cont de o serie intreaga de factori, pentru a proteja anvelopele, mai ales in aceasta perioada. In primul rand, trebuie sa intelegi cat de important este sa schimbi toate anvelopele cu cauciucuri iarna. Poate sa ti se para ca anvelopele din fata sunt cele mai exploatate si poate, nu este nevoie de schimbarea cauciucurilor din spate, dar sa stii ca nu este asa.

In sezonul rece, cand asfaltul este ud, acoperit cu zapada si gheata, contactul anvelopelor cu asfaltul este garantul sigurantei si a confortului nu doar a soferului, dar si a tuturor pasagerilor. Daca te-ai gandit ca ar fi suficient sa schimbi doar doua cauciucuri iarna, sa stii ca nu este asa si ca trebuie, neaparat sa le schimbi pe toate patru, ba, mai bine zis, pe toate cinci, chiar, deoarece si anvelopa de rezerva trebuie sa fie schimbata, niciodata nu stii cand poti avea nevoie de ea.
Odata ce ai schimbat anvelopele, trebuie sa stii ca ele au nevoie de o examinare similara anvelopelor de vara, deoarece si acestea se pot deteriora si trebuie sa identifici cat mai rapid daca au suferit anumite modificari.

Anvelopele de iarna, deoarece sunt folosite la temperaturi mult mai joase decat cele de vara, trebuie sa fie examinat constant, deoarece, iarna, este mult mai dificil sa intretii anvelopele. Nu trebuie nici intr-un caz sa fie omisa anvelopa de rezerva, iarna este mult mai periculos, daca suferi o pana, de exemplu, deoarece temperatura de afara nu iti va permite sa actionezi la fel de rapid si prompt, precum vara. Alege cele mai bune cauciucuri iarna, deoarece astfel alegi nivelul de siguranta pe care il ofera masina ta.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *