Cum te ajuta un rca in caz de accident

rca-ieftinIndiferent ce masina detii si de cand o ai, raspunderea civila auto trebuie platita si nu poti iesi pe strada cu masina daca nu ai incheiata o asemenea asigurare. Pretul acesteia insa variaza, un rca ieftin este un rca cu despagubiri minime, insa daca te stii un bun sofer poti apela si la varianta aceasta. Ideea de baza este ca nu poti iesi in trafic cu masina daca nu ai platita asigurarea de raspundere civila auto.

De ce? Motivele sunt simple: in primul rand se poate intampla ca, doar dintr-o mica neatentie la volan sau un factor ce nu tine tocmai de sofer sau de atentia lui, un conducator auto sa produca daune de o valoare ridicata, astfel incat sa nu fie capabil sa le suporte din bugetul propriu, ceea ce ar duce la litigii, uneori de lunga durata si cu costuri mari, sau ar atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa. Prin urmare despagubirile se platesc si atunci cand cei care au fost prejudiciati nu au domiciliul, sediul sau resedinta in Romania. In cazul in care conducatorul autovehiculului care a produs accidentul este alta persoana decat proprietarul, compania de asigurari suporta despagubirea in baza RCA-ului.

Iata care sunt limitele de despagubire pe care o asigurare de raspundere civila auto, incepand cu 2012, le poate suporta: pentru pagube materiale, suma maxima este de 1.000.000 EUR/eveniment iar pentru vatamari corporale si deces suma maxima este de 5.000.000 EUR/eveniment. De ce trebuie sa avem aceasta asigurare? Pentru ca traficul nu depinde numai de noi, pentru ca trebuie sa fim responsabili si pentru ca este bine, ca pe sosele, sa ai intotdeauna o masura de siguranta. Este urat poate sa fim obligati prin lege sa fim responsabili insa acest rca este si un mare ajutor pentru cei care sunt intr-adevar responsabili dar nimeresc locul sau persoanele nepotrivite.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *