De ce muncim pentru bani?

muncim-pentru-baniAs vrea sa muncesc de pilda pentru fericire! De ce nu putem fi platiti in fericire? Eh bine, nici chiar asa, eu sincer ma gandeam la un alt fel de plan cu munca asta. Cert este insa ca in prezent trebuie sa muncim pentru bani si cine stie poate ca peste cativa ani vom munci pentru bit coinuri sau cine stie ce alte fantezii. Totusi pun problema asta deoarece de curand mi-am dat demisia. Adica nu mi-as fi dat-o daca nu ar fi fost pentru bani. IMi placea meseria, interactionam cu multi oameni, ajutam, dar sa fim seriosi ca nu iti poti dedica intreaga viata unui scop daca nu iti aduce si beneificii.

Adica de iubit iubesti pana la capat numai atunci cand esti iubit inapoi, de zambit zambesti la magazin numai daca vanzatoarea a fost draguta cu tine si ti-a schitat un gest doua. Iar de mancat mananci numai cand ti-e foame. Pana nu de mult am lucrat, ce-i drept de incercare intr-o agentie de tot rahatul, o agentie de turism condusa de niste badarani, niste oameni lipsiti de scrupule si de bun simt. Si dupa ce ca mi-am dedicat viata lor, am stat pana si cate 11 ore pe zi si sambete lucrate pana la amiaza, la salariu mi-am luat in freza un mare minus. Adica asta-i barbarism.
Asa ca, da muncim pentru bani pentru ca doar pentru ce altceva am face-o si eu personal sunt dispusa sa lucrez si non stop cu mici pauze de somn si de masa, daca cineva s-ar trezi sa ma si aprecieze corect. Iar cand sa-mi dau demisia din vechiul job sa aud lucruri de genul: “nu iti place munca” sau “ esti lenesa”. Nenororcitii! Clar !!! Nu imi place munca pe gratis. Pentru ca o consider inutila.  Munca de pomana e ca si sexul fara finalizare.

Si mi se pare just sa iei o decizie radicala atunci cand nu ai nicio satisfactie financiara oricat de mult ti-ar placea jobul.
Unii patroni sunt mizerabili in ultimul hal, nici macar nu isi dau seama de ce le pleaca angajatii. Ei zic numai ca “oamenii din ziua de azi nu mai vor sa munceasca”. Insa nimeni nu e capabil sa mai dea un ban in plus pentru o munca prestata cu drag. Si da muncim pentru bani, dar decat asa bani, de nici macar minimul nu ti-l acopera, mai bine mergi la sapa si muncesti pentru mancare si un pahar de vin.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *