Experiment in alimentatie

experiment-alimentatieAm o saptamana de cand nu mai mananc carne si incerc sa reduc considerabil cantitatea de lactate din alimentatia mea. Poate parea putin o saptamana, insa eu sunt mandra de acest inceput promitator in alimentatia mea si cred ca momentul decisiv in alegerea unui mod de viata sanatos a venit si pentru mine.

De ce am ales sa nu mai mananc carne ? In primul rand, din ce in ce mai multi oameni din cercul prietenilor mei au inceput sa adopte acest stil de viata si, inevitabil, am fost expusa la discutii si dezbateri pe aceasta tema. Cu toate ca eu am ramas ignoranta pana in ultimul moment fata de aceste schimbari in viata oamenilor apropiati mie, am inceput sa-mi pun intrebari despre modul in care ma alimentez.
Am inceput sa ma documentez, sa-mi comand carti ce tin de alimentatia sanatoasa si sa nu mai ignor subiectul, ci pur si simplu sa-l infrunt si sa vad daca-i potrivit pentru mine. Pot sa spun ca am aflat foarte multe lucruri noi, interesante, utile si socante. Am descoperit, de fapt, ca, practic, toate substantele nutritive de care avem nevoie se gasesc si in plante. Am citit despre studii care releva legatura intre consumul de carne, produse lactate, zahar si grasimi cu boli cardiovasculare si cancerul. Am citit testimonialele oamenilor care sufera de boli si au reusit sa-si amelioreze mult starea prin trecerea la o alimentatie bazata pe produse vegetale. Am incercat in tot procesul meu de documentare sa ma bazez pe date stiintifice pentru a-mi da seama ce este, intr-adevar bun pentru sanatatea mea.

Nu pot sa spun ca componenta ideologica nu face parte din aceasta schimbare. In urma documentarii pe parte de procesare a alimentelor, pe intreaga industrie a carnii si a produselor lactate, am constientizat ca mancarea nu mai este de mult timp asa cum o prepara mama acasa cu ingrediente naturale. Pe langa aceasta, am avut un fel de rationament pe baza ideii : « cat de normal este sa fie omorata animale pentru satisfacerea placerii stomacului meu ? ».

Aceasta schimbare pe care am introdus-o in viata mea nu este deloc usoara. Inca mai consum produse lactate (chiar daca s-a descoperit ca in lapte se contine cazeina, cel mai important factor declansator al cancerului, descoperit pana in momentul de fata). E dificil deoarece familia mea are un alt regim alimentar, insa sunt multumita de alegerea pe care am facut-o si ma bucur ca am ales, in sfarsit, sa nu mai ignor importanta alimentatie pentru sanatatea mea.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *