Grasimea din zonele nedorite este eliminata in urma unei liposuctii

Corpul nostru nu este perfect. De-a lungul vietii se pot acumula depozite de grasime in diverse zone, greutatea corporala creste din acest motiv si incepem sa ne gasim din ce in ce mai greu haine care sa ne vina. Grasimea de la nivelul coapselor, de la nivel abdominal si de la brate, chiar de la nivel facial poate sa dispara rapid prin liposuctia zonelor cu probleme. Prin liposuctie se elimina grasimea inactiva metabolic, rezultatele sunt usor de observat imediat dupa procedura, dar aceasta interventie trebuie insotita si de un regim alimentar echilibrat.

Asa cum ii spune si numele liposuctia zonelor cu probleme este posibila prin aspiratie, tuburi subtiri sunt introduse in piele si cu ajutorul lor se absoarbe grasimea. Tehnicile folosite in liposuctie sunt variate, de la injectarea unor solutii sterile pentru umflarea si rigidizarea zonelor afectate, pentru aspirarea ulterioara a grasimii, pana la utilizarea luminii laser de mare intensitate care lichefiaza grasimea, indepartata tot cu ajutorul unor canule. Mai exista o tehnica, PAL, care presupune miscarea rapida a canulei in zonele vizate, pentru a scoate mai usor grasimea dura.
In functie de zona in care se face liposuctia putem avea liposuctie abdominala, liposuctia coapselor, a barbiei si a gusei, mamara, fara indepartarea pielii in exces, a fetei.

Oricare ar fi interventia, riscurile sunt minime, pacientul are o perioada de recuperare redusa, operatia se realizeaza doar sub anestezie, nu exista dureri mari dupa operatie, sunt suportabile, ca la orice interventie chirurgicala. Liposuctia este recomandata atat femeilor, cat si barbatilor, chirurgii care efectueaza operatiile explica de fiecare data pacientilor toate etapele procedurilor si nu intervin decat dupa ce cunosc tot istoricul medical si eventuale riscuri implicate.

O liposuctie nu este insa suficienta pentru a mentine greutatea corporala si a preveni acumularea de noi depozite, ea trebuie urmata obligatoriu de schimbari de regim alimentar, de includerea sportului in obiceiurile zilnice, dar si de un stil de viata cat mai echilibrat si sanatos.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *