Lucruri interesante despre limba engleza la care nici nu te gandeai

Engleza este lingua franca. Engleza este lingua franca a lumii. Este o limba simplu de invatat si utilizata pentru a comunica rapid intre oameni apartinand unor popoare diferite. De exemplu, germanii si suedezii nu au cum sa stie limba de la celalalt popor, dar pot comunica fara probleme in engleza. Asa functioneaza lingua franca. Cei mai multi vorbitori de engleza fac parte din categoria non-native speakers. Cu alte cuvinte nu au fost nascuti si crescuti in zone unde engleza e limba vorbita in mod curent.

Este a doua cea mai invatata limba secundara. 77 procente din europeni invata o limba straina, adica engleza, ceea ce reprezinta mai mult decat orice alta limba a doua invatata. Engleza e si limba predominanta in stiinta. Si pe internet engleza bate tot ce se poate, 80% din informatii sunt stocate in limba engleza. Jurnalele de cercetare au crescut numarul versiunilor in limba engleza. Motivul pentru care engleaza e asa de populara se poate regasi si in extinderea imperiului britanic intre secolele 16-20.

Engleza este o limba germanica. Asta nu inseamna ca e germana, insa ambele limbi vin din aceeasi limba mama. Engleza este o limba vestic-germana, este o ramura a limbilor germanice care include si olandeza si germana. Asta inseamna ca au puncte comune in privinta gramaticii, vocabularului, a foneticii, a verbelor si sintaxei. Ati incercat sa invatati germana sau olandeza? Unele caracteristici ale limbilor va pot parea foarte familiare. Familia limbilor germanice include si suedeza, daneza, norvegiana, limba vorbita in insulele Feroe, islandeza. Toate limbile acestea au o baza comuna numita Proto-germanica, care a evoluat in limba germana. Evolutia limbii engleze s-a intins pe mai mult de 1400 de ani ca sa ajunga la forma de astazi. Mixtura interesanta de dialecte a format engleza veche.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *