Mancarea ramasa sub forma de resturi la finalul meselor

mancarea-ramasa-sub-forma-de-resturi-la-finalul-meselorDe-a lungul vietii parintii ne-au spus mereu sa ne terminam toata mancarea din farfurie, insa efectele acestor resturi care tot raman este mai mare decat cel estimat de parinti. In fiecare an se arunca la gunoi 1.3 miliarde de tone de mancare ramasa dupa mese. Ne costa cam 750 miliarde de dolari anual, impactul pentru mediul inconjurator e devastator.

Cam de trei ori fluxul anual de apa de pe Volga, aceasta este cantitatea de mancare aruncata sub forma de resturi, cam 28 de procente din pamanturile fertile sunt utilizate la producerea acestor resturi de mancare. In tot acest timp peste 870 de milioane de oameni mor de foame si sufera de malnutritie severa. Multe fructe si legume se arunca aiurea pentru ca nu mai sunt proaspete, cand de fapt sunt mai coapte.

Multa mancare se arunca imediat ce se apropie de data de expirare, desi se poate manca fara probleme. Desi se incearca stoparea acestui fenomen prin diverse politici de marketing si retailul tot incearca sa vina cu oferte avantajoase la produsele care sunt aruncate mai mereu, inca e un drum lung pana sa avem o planeta fara resturi de mancare peste tot.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *