Motive pentru care scoala ar putea afecta sanatatea psihica a celor care o frecventeaza

Atacuri de panica. Agorafobia poate fi o cauza importanta a atacurilor de panica, iar in scoala agorafobia se manifesta mai puternic ca oriunde pentru ca sunt foarte multi elevi intr-un singur loc. Atacurile de panica pot veni de la droguri, de la anumite medicamente, dar si de la teama de teste sau de ascultarea la ore, in fata clasei. Atacul de panica e foarte infricosator, elevii nu se mai pot concentra daca tot au astfel de manifestari, nu pot studia si au rezultate proaste.

Daca e prea multa informatie pe care acestia trebuie sa o proceseze atunci elevii incep sa fie distrasi, psihicul lor nu prea mai face fata numarului mare de stimuli din exterior. Atacurile de panica vin cand te gandesti prea mult la un test si la repercusiuni si incerci sa depasesti cumva momentul, numai ca psihicul nu te lasa.

Boli psihice. In scoala ai toate sansele sa te trezesti cu o boala psihica daca nu stii sa te controlezi. Esti stresat, anxios, ti-e teama, suferi in urma bullying-ului. Mai bine de 6 procente dintre cei care merg la scoala iau si medicamente ca sa isi trateze problemele psihice.

Depresie, ADHD, imposibilitatea concentrarii si stapanirii emotiilor, sunt doar cateva tipuri de afectiuni psihice pe care elevii si liceenii, chiar studentii le dezvolta in timpul anilor de studiii. Cei care au ADHD nu prea pot sa faca mare lucru la teste, nu pot intelege si asculta, nu au cum sa fie atenti in clasa. Asa se ajunge sa fie catalogati ca fiind mai putin destepti si inteligenti, insa lucrul acesta nu are nimic de-a face cu intelectul lor, totul se datoreaza bolii de care sufera.

Lipsa de motivatie si lipsa concentrarii pot duce la astfel de aparente, copilul este normal, dar pare ca nu prea e asa de inteligent din cauza psihicului care nu functioneaza corect. Se ajunge intr-un final la renuntarea la scoala pentru ca o concentrare normala nu e posibila.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *