Nenea cu pisicile

ingrijire-pisiciO adevarata tragedie sincer, daca stau sa o povestesc intre patru ochi imi dau si lacrimile. Este vorba despre un batran, care cred ca are mult peste 75 de ani a carui singura pasiune ramane nimeni si nimic altceva decat rasa pisiceasca. Un batran care iubeste si ingrijeste pisicile, caci, cred eu – toata pensia si-o da in fata dragelor lui feline pe mancare si pe adapost.

Undeva aproape de cartierul meu este un batran care ingrijeste peste 10 pisici. Toate se aduna cand el apare si le da mancare. Tragedia este cu atat mai mare cu cat doua dintre ele au facut pui cu cateva saptamani in urma insa rautatea umana si-a zis inca o data cuvantul.


Micutii pui de pisica din cale afara de simpatici si de draguti si de dulcinei de iti venea sa ii mananci ca pe galuste au fost maltratati de niste copii nebuni, prost crescuti de niste parinti si mai nebuni si mai prost crescuti. Eu nu mai inteleg rautatea ca sincer nimeni nu e in stare sa fie altfel, cel putin din cate am observat in ultimul an din viata mea. Toata lumea trebuie sa fie rea si sa arunce in stanga si in dreapta cu prostie. NU mai stiu de ce si cum insa am auzit ca pisicii respectivi au fost batuti si izginiti de copii respectivi impreuna cu mama lor, ori ca pisicile si-au mutat puii pentru ca fusesera batute.

Intr-una din zile, batranul era cu ochii in lacrimi pentru ca nu le mai gasea iar seara tarziu, una dintre ele era lesinata pe jos, ca o carpa, intr-un gang, batuta, lovita si speriata ca naiba, refuzand sa mai socializeze cu bietul batran care a hranit-o o viata. Acum pisica batuta si gaista pe jos nu mai exista, a fugit pe undeva, puii ei au ramas singuri singurei si ii ingrijeste cineva de la un pet shop, o doamna pe cinste, care a pus si afise cu adoptii pisici. E trist mah, e trist de mor si sincer incerc din rasputeri sa mai zambesc la oameni, dar sincer nu meritam nici macar un scuipat in ochi de pisica. nici macar o gura de aer proaspat.

Zau asa, daca progeniturile noastre nu stiu sa se poarte cu niste biete animale, e clar ca noi habar nu avem sa ne purtam nici intre noi, ma mir cum de unii mai dau nastere la urmasi si de ce se incapataneaza sa populeze planeta cu seminte ucigase de bipezi rau voitori la tot pasul…

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *