O mancare gustoasa si rapida: salata de pui clasica

Vara e sezonul perfect pentru a experimenta si a gasi noi preparate care sa poata fi preparate rapid si sa aiba un gust senzational. Pentru ca e cald si nimeni nu isi doreste sa petreaca ore bune in bucatarie la temperaturi de peste 40 de grade mancarea de vara va fi mereu una simplu de pregatit pe fuga si foarte gustoasa, satioasa.

De pilda, daca nu ai prea mare talent in bucatarie, dar vrei totusi sa impresionezi familia si prietenii care mai vin pe la tine cu ceva deosebit, dar foarte simplu, poti sa pregatesti o salata de pui. Practic intr-un singur preparat ai si legume, ai si carne, ai cele mai bune condimente care vor da o savoare deosebita salatei tale. Salata facuta cu un pui de casa, crescut natural, cum e de pilda cel de la LaProvincia, arata foarte bine in farfurie, poate fi mancata si la pranz, dar si seara, se poate combina cu o alta salata mai deosebita, cu un dressing aparte, daca se doreste.
Reteta e foarte simpla, ai nevoie de piept de pui proaspat de casa, cam un kilogram, nu mai mult, niste rosii, jumatate de kilogram va fi suficient, si ceva verdeturi, salata verde, ceapa verde, usturoi verde, cate o legatura, lamaie si ulei de masline cu masura, dupa gust. La capitolul condimente coriandrul proaspat merge de minune cu boiaua de ardei dulce si cu sarea si piperul clasic. 30 de minute si salata de pui va fi gata.

E suficient sa prajesti bine pieptul de pui, dupa ce l-ai feliat si condimentat cu ceva piper si boia dupa gust, sa il tai bucatele micute, dupa care sa amesteci legumele si verdeturile cu ulei de masline, trei linguri, nu mai mult, cu sucul de lamaie si cu piperul, respectiv cu cateva manute de coriandru. Se mai adauga si puiul, dressing-ul si salata e gata de servit.

Daca nu te multumesti doar cu cateva legume clasice se mai pot adauga de la avocado si porumb la ardei gras si ridichi, rosii cherry acrisoare sau orice legume crezi ca se potrivesc bine cu puiul. Salatele de pui merg de minune cu niste crutoane de abia scoase din cuptor cu ulei de masline aplicat pe suprafata lor.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *