Piesele originale vw, cea mai buna alegere pentru o masina perfect functionala mai mult timp

piese-auto-originaleLa fel cum din cand in cand mai faci cate o schimbare in locuinta, mai iei mobila noua pentru a o inlocui pe cea uzata, asa trebuie sa schimbi si piesele masinii atunci cand randamentul scade si performanta lasa de dorit. In functie de cat de scumpa este masina si cat de bine a fost intretinuta, inlocuirea pieselor poate costa mai mult sau mai putin. Depinde mult si de unde iei piesele auto, unde le schimbi, la ce service, daca te pricepi sa le schimbi singur.

O atentie deosebita trebuie sa ai insa atunci cand le cumperi. Pe piata sunt o multime de tipuri de piese de schimb pentru masina ta, unele sunt originale, altele aftermarket, altele second hand. Daca ultima categorie o excluzi din start pentru ca tii la siguranta ta si la viata masinii tale, primele doua variante le poti lua in considerare. Evident, cea mai eleganta si mai buna, este cumpararea de piese originale vw direct de la producatorul masinii sau de la magazine online care au parteneriate incheiate de distributie. Avantajele pieselor originale tin in primul rand de potrivirea perfecta pe modelul de masina pentru care sunt facute, de faptul ca au fost testate in fabrica unde a fost realizata si masina ta, apoi de calitate excelenta a materialelor folosite si la garantia extinsa primita la cumparare. Un dezavantaj al lor este pretul mai ridicat si faptul ca sunt gasite mai greu, in general la reprezentate sau magazine „de casa” ale producatorilor de masini. Piesele aftermarket sunt mai ieftine, se gasesc peste tot, nu sunt produse de cei care au creat modelul tau de masina, dar pot fi la fel de bune, desi materialele din care sunt realizate si testarile nu sunt asa de bine puse la punct.

Cu toate astea, acestea respecta standardele minime de calitate si se potrivesc pe modelul de masina detinut, exact ca si in cazul unor piese originale vw. Asadar, e bine sa cumparati piese originale, sa le inlocuiti doar in serviceuri in care aveti incredere, unde sunt echipe cu experienta sau in serviceul autorizat. Pretul schimbatului pieselor va fi mai mic daca vii cu piesa deja cumparata si platesti doar manopera schimbarii, dar si daca alegi serviceul firmei producatoare, unde poti avea reducere si poate si o revizie gratuita.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *