Puful – un material scump dar cu beneficii de top

Perne-puf-gascaPentru a cumpara un produs de calitate atunci cand vine vorba despre asternuturile in care ne odihnim, este foarte important sa nu confundam materialele folosite in productia acestora.

Principala diferenta pe care ar trebui sa o facem este intre puf si pene. Sigur ca pentru gama de perne si pilote exista atat variante din pene cat si variante din puf, dar si amestecuri intre aceste doua tipuri de umpluturi.

Insa fara doar si poate, varianta cea mai calitativa, desi cea care are si pretul cel mai ridicat, este puful.

Puful este un produs natural, cu calitati exceptionale si inegalabile in ceea ce priveste izolarea. El provine de pe pieptul si de sub aripile gastelor si ratelor. Arata ca floarea de papadie, cu firicele foarte fine si lanoase, dispuse in toate directiile. Structura sa tridimensionala ii permite sa retina aer, ceea ce il face un foarte bun izolator pentru caldura.

Stim asta si pentru ca gastele si ratele sunt in mod natural protejate de frig si nu sufera la temperaturi extreme, tocmai din cauza pufului si a penelor cu care sunt acoperite. Puful reprezinta doar 10% din stratul cu care sunt acoperite gastele sau ratele, iar acesta este un motiv pentru care pretul sau este mai ridicat.

Astfel, pretul pilotelor si pernelor din puf nu este unul mic. Dar trebuie spus ca reflecta intotdeauna calitatea si confortul superior. Cu o oferta pilota puf gasca putem beneficia pentru multi ani de un produs de calitate, cu beneficii de top.

Puful, spre deosebire de fibrele sintetice, regleaza in mod natural caldura si umiditatea, in functie de temperatura camerei si de nevoile personale ale celui care utilizeaza perna sau pilota. Aceste calitati confera un confort deosebit in timpul somnului.

Un alt plus la capitolul confort este si faptul ca pilotele din puf sunt foarte usoare si nu exercita presiune asura corpului in timpul somnului. Un procent mai mare de fulgi de puf in pilota inseamna un grad mai mare de izolare termica, dar si mai multa lejeritate si capacitate de a respira.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *