Reguli nescrise in alegerea unui avocat

avocat-constantaProbabil, fiecare dintre noi a fost pus macar o data in situatia de a alege un anumit avocat pentru a se consulta cu el pe o problema juridica sau pentru a-i cere ajutorul intr-un proces. Eu am fost pus in situatia de a cauta consilierea unui avocat de mai multe ori, deoarece detin si o firma, de aceea mi s-a mai intamplat sa am unele neintelegeri cu partenerii.

Ultima experienta de acest fel a fost atunci cand am fost nevoit sa ma deplasez intr-un alt oras pentru a gasi un avocat Constanta. Ceea ce am invatat de-a lungul ultimilor ani este anume faptul ca trebuie sa gasesti un avocat din orasul sau localitatea unde sunt instantele de judecata pentru procesul tau. Tocmai de aceea si am cautat un avocat Constanta, deoarece aveam nevoie de unul care sa ma ajute in rezolvarea unei dispute cu un partener local.

Mi s-a intamplat o data sa am un proces la Iasi si, nefiind cunoscator pe atunci, am apelat la un avocat din Bucuresti care sa ma reprezinte in proces. Trebuie sa recunosc ca au fost numeroase costuri suplimentare ce au tinut anume de deplasarea avocatului la instantele judecatoresti din Iasi. De aceea, pentru acest proces, am fost mai prudent si am apelat la un avocat Constanta. Un alt sfat pe care l-am primit si eu candva si pe care il distribui mai departe este sa nu ma bazez doar pe avocatii care au preturi fie prea mici, fie prea mari.

Avocatii isi stabilesc si ei preturile intr-un mod liberal, nu exista o limita, totusi, nu neaparat costurile cu un avocat garanteaza succesul procesului, acesta este un lucru pe care l-am observat si din propria experienta, de aceea va indemn sa cautati avocati care sunt corecti si atunci cand vine vorba despre preturi.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *