Rolul pernelor de aer mercedes in functionarea suspensiilor moderne

mercedessPentru cine nu are masina si nu stie sau nu a vazut suspensii auto trebuie sa stiti ca acestea au grija ca miscarea autoturismului sa se desfasoare fara probleme, greutatea masinii sa nu afecteze rulajul. De asemenea suspensiile „amortizeaza” si socurile care pot veni dinspre carosabil spre masina atunci cand intalnim denivelari si gropi in drumurile noastre prin tara sau prin orase. Suspensiile sunt de mai multe tipuri, cele mai populare astazii fiind cele cu perna aer mercedes.

Practic in loc sa avem niste arcuri care preiau sarcinile si presiunea din timpul rulajului exista niste perne speciale cu aer, care preiau socurile si asigura o distribuire uniforma a greutatii autovehicului pe toata suprafata inferioara a masinii si a rotilor. Fiecare perna aer mercedes este verificata periodic si inlocuita pentru asigurarea unor performante optime, pernele se pot cumpara online sau offline, nu au preturi foarte mari, exista multe branduri care fabrica asa ceva, sunt simplu de inlocuit, schimbarea lor se realizeaza doar in service, de catre personal calificat. Pernele de aer se cumpara in functie de specificatiile masinii si de indicatiile producatorului, niciodata nu se monteaza perne de aer de la alte modele pe o marca straina de masina. Rolul pernelor de aer este, pe langa asigurarea confortului pasagerilor, acela de creare a unei bariere care sa previna socurile prea mari resimtite de mecanismul masinii in timpul atingerii unor viteze mai mari.

Astfel se evita accidentele si controlul asupra volanului e garantat. Imediat dupa schimbarea lor puteti sa observati anumite pierderi de aer, normale, care se vor localiza mai tarziu intr-o anumita parte a sistemului. Pentru a cumpara pernele de aer de care aveti nevoie trebuie sa cititi cu atentie manualul tehnic al producatorului masinii si sa respectati perioada indicata pentru inlocuirea lor. O schimbare la perioade mai lungi decat cele indicate, cand gradul de uzura e foarte mare, poate duce la pierderea sigurantei in suspensii si la un disconfort vizibil pe parcursul rulajului.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *