Simplu si usor de facut: piept de pui la cuptor, cu usturoi. O reteta delicioasa

Atunci cand te grabesti si nu ai timp de retete complicate poti sa pregatesti pentru toata familia un piept de pui la cuptor cu usturoi. Simplu si usor de facut, pieptul de pui va fi fraged, suculent, va avea tot ce-i trebuie pentru a fi mancat pana la ultima feliuta. In doar 25 de minute pieptul e gata, se poate servi alaturi de garnituri cu legume, de salate, de orice ti-ar face placere. Pieptul de pui e usor de digerat, e sanatos, puiul trebuie sa fie de tara si nu trebuie lasat la cuptor foarte mult, pentru a nu se intari prea tare.

Ca sa iti iasa reteta piept de pui cu ustoroi ca la carte vei folosi doua sau trei bucati de piept, trei linguri de ulei de masline, o lingura de usturoi pisat sau pudra, o lingura de boia de ardei dulce, si una de cimbru, sare si piper. Tot pieptul se feliaza exact ca atunci cand vrei sa faci niste snitele bune, se usuca feliile dupa spalare, cu prosoape de bucatarie din hartie, se aseaza pe tava de copt, pe o foaie speciala. Pieptul este uns cu ulei de masline, se presara toate condimentele si usturoiul pe ambele sale parti. Timp de 20 de minute se lasa pieptul la cuptor, la 200 de grade, preincalzire. Dupa 10 minute se intoarce pieptul pe cealalta parte. Cand s-a rumenit pieptul de pui e gata si poate fi lasat la racit cateva momente. Si cam asta e reteta piept de pui cu usturoi, usor de pregatit si de degustat oricand, merge bine alaturi de niste muraturi, poate niste mamaliga, ceva cartofi natur, cartofi prajiti, o salata.

Este important ca pieptul de pui sa fie doar de tara pentru a avea un gust cat mai bun si a fi usor de mancat alaturi de orice alte preparate. Pofta buna si spor la gatit, oricand aveti ocazia!

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *